Zakaj se vladi mudi s spornimi spremembami Družinskega zakonika?

Foto: Pixabay

Danes bo pristojni odbor državnega zbora na nujni seji obravnaval sporne spremembe Družinskega zakonika.

Le zakaj se vladi tako mudi? Te sporne spremembe državni zbor sprejema na hitro, po skrajšanem postopku, ker se očitno vlada želi izogniti širši in argumentirani javni razpravi.

Vlada Roberta Goloba želi uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter sprejeti podlage za uvedbo LGBT učnih programov v vrtcih in šolah. Državni zbor bo o spremembah Družinskega zakonika dokončno odločal predvidoma že na septembrski seji konec tega meseca.

Foto: Pixabay

Na dosedanjih treh družinskih referendumih (leta 2001, 2012 in 2015) so volivke in volivci z veliko večino, 1.085.275 glasovi, odločili, da ima otrok pravico do mame in očeta.

Kot sporočajo iz Koalicije Za otroke gre!, bodo v primeru sprejema spornega zakona takoj začeli zbirati podpise za referendum. V torek, 27. septembra 2022, ob 17. uri, bodo pred Državnim zborom pripravili velik shod za zaščito otrok, družinskih vrednot ter proti neodgovorni Golobovi vladi.

Foto: Twitter

V soboto, 1. oktobra, ob 9.30, bo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal Pohod za življenje 2022. Prijave so možne na povezavi: PRIJAVA