Začetek cepljenja proti covidu-19 v Goriški regiji: ŠTEFANIJA ZA 90. ROJSTNI DAN

Foto: Ervin Čurlič, Regijski štab CZ za severno Primorsko - V Domu upokojencev Nova Gorica je bila prva cepljena slavljenka Štefanija Fakuč

Včeraj se je v Sloveniji začelo množično cepljenje proti covidu-19, ki je potekalo med stanovalci domov za starejše in tamkajšnjimi zaposlenimi. V Goriški regiji so prejeli 450 odmerkov cepiva. V Domu upokojencev Nova Gorica je cepivo prva prejela Štefanija Fakuč, ki je prav včeraj praznovala 90. rojstni dan.

Največ odmerkov cepiva (160) so prejeli v ZD Ajdovščina. V vipavskem domu so cepili 79 stanovalcev, v ajdovskem pa 73. Prvi odmerek je prejelo še 8 zaposlenih iz obeh domov.

Največ starostnikov, kar 115 od 130, kolikor jih trenutno biva v domu, je včeraj prejelo cepivo v tolminski enoti Doma upokojencev Podbrdo, kjer doslej niso zabeležili okužb. ZD Idrija je za tri domove na njihovem območju prejela 90 odmerkov cepiva.

V ZD Nova Gorica so skupaj prejeli 85 odmerkov cepiva za 4 domove na njihovem območju. Največ starostnikov so cepili v Domu upokojencev Nova Gorica in sicer 32. Prva med njimi je bila gospa Štefanija Fakuč, ki je včeraj praznovala 90. rojstni dan. „Nič, prav nič me ni bolelo, kot da bi me en komar ujel,“ je povedala zadovoljna po prejemu cepiva. Ob tem je poudarila, da je vesela, da je bila cepljena. „Bojim se umret. Če pride to name sem fraj, ker sem tolk stara,“ je pojasnila slavljenka. V enoti v Podsabotinu so včeraj cepili 8 starostnikov in 2 zaposlena, sporočajo iz Regijskega štaba CZ za severno Primorsko.

Foto: Pixabay

Cepljenje je včeraj potekalo tudi v Domu upokojencev Gradišče (20) ter v domu v Renčah (5). Nekatere zaposlene v teh domovih bo ekipa Zdravstvenega doma Nova Gorica cepila še danes.