Za v.d. direktorja Zavoda GO! 2025 imenovan Gregor Karer

Foto: ML, Facebook

Gregor Karer je danes kot ustanovni v.d. direktor prevzel vodenje Zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture (EPK) Nova Gorica. Imenoval ga je novogoriški župan Klemen Miklavič.

Karer bo funkcijo v.d. direktorja opravljal do imenovanja direktorja zavoda, ki bo predvidoma februarja 2022 na seji novogoriškega mestnega sveta. Razpis nameravajo objaviti še letos.

Med prvimi nalogami Karerja, ki vidi EPK 2025 kot priložnost za regijo, bo zagon zavoda v praksi, postavitev kadrovskega organigrama in izvedba vseh ključnih postopkov za funkcioniranje zavoda. Doslej je deloval v nevladnih organizacijah in se udeleževal mednarodnih izobraževanj, kot je Future Music Festival v Barceloni, na katerih se je seznanjal s svetovnimi praksami, v Los Angelesu, Las Vegasu in drugje pa je navezoval poslovna partnerstva.

Kot sporočajo iz novogoriške mestne občine, je Karer ustanovil podjetje Agencija GIG, ki ga kot direktor vodi več kot desetletje. V tem času je sodeloval z največjimi imeni domače in tuje glasbene scene, svoje znanje in sposobnosti pa dokazuje pri organizaciji in produkciji še tako zahtevnih projektov.