Za 60. rojstni dan temeljita prenova OŠ Milojke Štrukelj

Foto: ML - Stavba OŠ Milojke Štrukelj bo deležna temeljite prenove

Stavba Osnovne šole Milojke Štrukelj iz Nove Gorice, ki letos praznuje 60-letnico delovanja, bo zaradi dotrajanosti deležna temeljite obnove. Investicija je vredna 4,8 milijona evrov.

Vodstvo osnovne šole bo pouk v naslednjem šolskem letu organiziralo tako, da bo lahko navkljub prenovi potekal nemoteno, prav tako bo poskrbljeno za vse varnostne ukrepe.

Zaradi dotrajanosti šolske stavbe, ki je bila dvakrat dozidana, njeno šolsko krilo pa šteje že šest desetletij, so se na novogoriški mestni občini (MONG) odločili za popolno prenovo strojnih in elektro inštalacij, prenovili bodo streho in fasado ter tako energetsko sanirali objekt. Prav tako bodo zamenjali zaključne obloge, spuščene strope, tlake ter stavbno pohištvo, popolne prenove bo deležna šolska kuhinja.

Doslej je šolska stavba deležna več dozidav in prezidav. Leta 2005 je pridobila novo športno dvorano, spomladi leta 2006 pa dve novi učilnici in delavnici za tehnični pouk, novo šolsko knjižnico z multimedijo in računalniško učilnico.

Obnovitvena dela so se začela sredi tega meseca, potekala pa bodo leto dni. Do začetka novega šolskega leta bodo opravili najpomembnejša rušitvena in gradbena dela. Tri četrtine učilnic in osnovnih prostorov bodo usposobili za normalno uporabo s 1. septembrom, preostali del pa med letom po posameznih odsekih. Sanacija se bo po posameznih fazah nadaljevala do naslednjih poletnih počitnic, ko bo na sporedu še en večji poseg, tako da bo šola v celoti prenovljena do začetka šolskega leta 2022/2023, sporočajo iz MONG.