V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.411 klicev. Med 601 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

[color-box color=”green”]

Ob 4.24 sta pri počivališču Lom v smeri Kopra, občina Logatec, trčila osebno in tovorno vozilo. Osebno vozilo se je po trku pričelo prevračati in se po okoli 230 metrih ustavilo na strehi na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Logatec pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 6.40 sta v naselju Lahovče, občina Cerklje na Gorenjskem, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 7.23 sta na cesti Lesce–Bled, občina Radovljica, trčila osebno vozilo in tovornjak. Gasilci GARS Jesenice in PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Bled pri oskrbi ene poškodovane osebe.

Ob 9.54 je na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Hrast pri Jugorju, občina Metlika, prišlo do naleta dveh osebnih in enega kombiniranega vozila. Reševalci NMP Metlika so v nesreči poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji.

Ob 10.04 je na cesti Moste–Vodice, občina Komenda, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Kamnik prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.15 sta na cesti Zgornja Bela–Bašelj, občina Preddvor, trčili osebni vozili, pri tem je eno vozilo zapeljalo po pobočju. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, izvlekli vozilo na cestišče ter odklopili akumulatorja. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 14.22 sta na Kolodvorski cesti v Kranju, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, posuli razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.23 je na Kajuhovi poti v Kamniku motorno kolo trčilo v pešca. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca, odklopili akumulator ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci so poškodovano osebo odpeljali v UKC Ljubljana.Po podatkih policije sta bila v nesreči lažje poškodovana otroka. Po do sedaj zbranih obvestilih sta otroka nepravilno prečkala vozišče izven prehoda za pešce, vanju pa je trčil voznik mopeda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik mopeda vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu moped zasegli, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

[/color-box]

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 1 ponarejanje listin ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 218 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 190 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper, 6 na območju PU Ljubljana, 2 na območju PU Celje, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (114), Pakistana (32), Maroka (25).

Spletno uredništvo