Z avtomobilom je zapeljal v novinarsko ekipo: KJE JE STORILEC?

Foto: ML

Včeraj je na novogoriškem Trgu Evrope voznik osebnega vozila zapeljal v novinarsko ekipo Televizije Slovenija. Razen opreme ni bil nihče poškodovan, voznik pa je preko Solkana pobegnil v Italijo. Policisti so napadalca identificirali, a ga doslej še niso uspeli izslediti.

Novogoriški policisti pozivajo vse očividce ali tiste, ki bi imeli kakršne koli dodatne informacije o dogodku in storilcu, naj jih o tem obvestijo na telefonsko številko policije (113 ali 080 1200) ali osebno v prostorih tamkajšnje policije.

Lastništvo belega osebnega vozila Fiat z novogoriško registrsko oznako, ki je zapeljal v novinarsko ekipo in zatem pobegnil, so policisti ugotovili, voznika pa jim doslej še ni uspelo izslediti. Na Policijski upravi Nova Gorica so pojasnili, da gre za slovenskega državljana z območja novogoriške upravne enote.

Foto: Pixabay

Sindikat novinarjev Slovenije najostreje obsoja sredin napad na ekipo Televizije Slovenija v Novi Gorici. Kot so poudarili, se ne glede na motiv s tovrstnim zlonamernim nasilnim dejanjem “spodbuja sovražnost in napade na četrto, neodvisno vejo oblasti v družbi”. Napad so že včeraj med drugim ostro obsodili v kolektivu RTVS in v Društvu novinarjev Slovenije. Ob tem so izrazili zaskrbljenost zaradi dejstva, da vse pogostejše verbalno nasilje nad novinarskim in uredniškim delom prehaja v fizično nasilje in poudarili, da je zaščita novinarske svobode ključ do demokratične družbe.

Policija preiskuje sum kaznivega dejanja grožnje ter sum poškodovanja tuje stvari. Voznik je namreč trčil v kamero in povzročil za nekaj tisoč evrov škode.