Grgarski vrtec zamuja, izgradnja se zamika v drugo polovico zime

Foto: FB MONG

Čeprav bi se gradnja novega vrtca v Grgarju morala začeti že pred dobrim mesecem, pa se dela sploh še niso začela. Po pogodbi in terminskem planu je rok za predajo objekta 5. januar 2022, zaradi zamude, za katero je odgovoren izvajalec, pa naj bi se zaključek del zamaknil v drugo polovico zime, pojasnjujejo iz novogoriške mestne občine (M0NG).

Vrednost naložbe v vrtec je 1,2 milijona evrov. Ker je vrtec ustrezno projektiran in bo energetsko učinkovit, občina pričakuje sredstva iz Eko sklada.

Kot pojasnjujejo v novogoriški občini, je za enomesečno zamudo odgovoren izvajalec, podjetje Dema Plus. Župan MONG Klemen Miklavič je na pogovor povabil direktorja omenjene družbe in vodjo gradbišča, ki sta mu pojasnila da se gradnja še ni pričela, ker se v tem obdobju veliko gradi, veliko je naročil, primanjkuje delavcev in gradbenih materialov, ki naj bi bili glavni razlog za zamudo. Direktor je županu zagotovil, da so zdaj materiali dobavljeni in da se bo gradnja pospešila. Predvidoma naslednji teden naj bi postavili temeljni kamen in betonirali temeljno ploščo.

Star vrtec v Grgarju so porušili, do izgradnje novega pa so morali 31 otrok začasno preseliti v nadomestne prostore v grgarskem Kulturnem domu, kjer pa nimajo igrišča.

Ker se ključni del izvedbe vrtca zamika v vremensko neugoden čas leta, lahko pride do novih zamud, opozarjajo v novogoriški občinski službi za investicije. Župan pričakuje, da bo vrtec zgrajen čim prej, a tudi kakovostno.