Vremenske nevšečnosti tudi v prometu, na pot le v nujnih primerih!

Foto: Pixabay

Po večjem delu Slovenije sneži, sneg se ponekod oprijema cestišč. Na Vipavskem promet ovira tudi močna burja, sporočajo iz prometnoinformacijskega centra.

Vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom je zaradi burje zaprta v obe smeri za vsa vozila. Na regionalnih cestah Razdrto-Podnanos-Manče-Vipava in Ajdovščina-Selo je prepoved za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami.

Prišlo je do številnih zdrsov vozil. Zaradi vremenskih nevšečnosti so potovalni časi daljši, zato voznikom svetujejo, da se na pot, če je nujno potrebno, odpravijo pravočasno, v nasprotnem primeru pa naj raje ostanejo doma oz. naj raje uporabijo javni prevoz.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Primorska avtocesta je zaradi burje še vedno zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zaradi zdrsa več vozil je bila zaprta tudi med Postojno in Uncem proti Ljubljani, kjer je še vedno daljši zastoj ter v razcepu Nanos iz smeri Vrtojba proti Kopru. Zaprta je tudi cesta čez prelaz Vršič.