Vrača se Andrejev sejem s stojnicami in vrtiljaki

Foto: ML

Tradicionalni Andrejev sejem v Gorici, ki je v zadnjih dveh letih zaradi pandemije odpadel oziroma potekal v okrnjeni obliki, se vrača v popolni izvedbi.

Zaradi slabe epidemiološke slike leta 2020 sejma sploh ni bilo, lani pa so se morali obiskovalci zadovoljiti le s stojnicami. Prireditev, ki je zelo priljubljena na obeh straneh meje, se bo letos odvijala od sobote, 3. decembra do nedelje, 11. decembra.

V goriški občini zagotavljajo, da bo letošnji obseg vrtiljakov takšen kot pred pandemijo. Kot je odbornik Francesco Del Sordi pojasnil za Primorski dnevnik, bo prišlo le do manjših premikov, ki ne bodo bistveno vplivali na prireditev. V torek, 6. decembra, bodo priredili popoldan za šolarje, ki bo v primeru slabega vremena potekal dan kasneje. Vozovnice za vrtiljake bodo prejeli otroci v Gorici ter v Novi Gorici.

V Ljudskem vrtu v Gorici bodo letos najverjetneje zadnjič na voljo veliki vrtiljaki, saj se mestnemu parku obeta obsežna preureditev, poroča Primorski dnevnik. To pomeni, da se bodo vrtiljaki morali seliti drugam, a kam še ne vedo. Sicer pa se v tem času pri mejnem prehodu v Rožni dolini nekateri vrtiljaki že „ogrevajo“ za osrednjo prireditev.