Voznika na Goriškem ob vozniško dovoljenje: ODKLONILA STROKOVNI PREGLED

Foto: Pixabay, FB Slovenska policija

Novogoriški policisti so na območju Rožne Doline in Deskel ustavili 20-letnega in 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki sta odklonila strokovni pregled. Začasno jima je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ju tudi srečanje s sodnikom.

Pri 20-letniku v Rožni Dolini je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,49 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejen mu je bil tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, ki je bil pozitiven. Policisti so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je 20-letnik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Foto: FB Slovenska policija

Strokovni pregled je odklonil tudi 42-letni voznik osebnega vozila v Desklah. Rezultat hitrega testa zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je bil namreč pozitiven. Tudi njemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga tudi srečanje s sodnikom, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.