Voznik minubusa pri Cerknem zapeljal s ceste: TRČIL V DREVO

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj zjutraj se je na cesti Cerkno-Dolenji Novaki zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodovalo več mlajših oseb. Zaradi nepravilne smeri vožnje je z vozišča zapeljal minibus, v katerem je bilo poleg 54-letnega voznika še deset potnikov, sporočajo z novogoriške policijske uprave.

54-letni voznik minibusa, ki je opravljal prevoz šolskih otrok, je pripeljal izven desnega in nato blagega levega ovinka na dolg raven in širok del ceste. Zapeljal je po brežini na gozdno cesto, od koder ga je odbilo po gozdni brežini navzdol, kjer je po približno 30 metrih trčil s prednjim delom v večje drevo. Cesta ni bila spolzka, poledenela ali zasnežena, pojasnjujejo policisti.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa bodo policisti zoper voznika minibusa podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V nesreči se je poškodovalo šest oseb; trije otroci, voznik minibusa, 66-letni potnik in 18-letna potnica. Odpeljali so jih v Zdravstveni dom Cerkno, kjer so jim nudili prvo pomoč. Poškodovano 18-letnico so pozneje s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Tam je sam poiskal zdravniško pomoč tudi poškodovani voznik minibusa, eno od deklic pa so odpeljali na nadaljnji pregled v jeseniško bolnišnico.