Vox populi: Na predsedniških volitvah največ glasov za dr. Anžeta Logarja

Foto: FB Anže Logar

Raziskava agencije Ninamedia, ki je bila za časnika Dnevnik in Večer opravljena med 12. in 15. septembrom, v njej pa je sodelovalo 700 anketirancev, je razkrila, da bi na jesenskih predsedniških volitvah tako v prvem kot v drugem krogu največ glasov dobil bivši zunanji minister in poslanec SDS dr. Anže Logar.

Med šestimi kandidati, ki so v zadnjih dveh merjenjih med anketiranci  dobili najvišjo podporo, bi se za Logarja odločilo 34,1 odstotka anketiranih ali 3,9 odstotne točke več kot avgusta, Pirc Musarjevo pa 31,4 odstotka, kar je v primerjavi z avgustovsko meritvijo prav tako 3,9 odstotne točke več.

Med vprašanimi jih 1,7 odstotka ne bi izbralo nobenega od naštetih, 1,6 odstotka jih je odgovorilo, da ne bodo volili, 17,6 odstotka pa, da ne vedo.

Foto: Pixabay

Za nekdanjega evropskega poslanca in zunanjega ministra Iva Vajgla bi svoj glas oddalo  5,4 odstotka anketirancev, za kočevskega župana Vladimirja Prebiliča 3,5 odstotka, za nekdanjega ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja dva odstotka, za glasbenika Gregorja Bezenška mlajšega pa 0,3 odstotka.