Vmešavanje Fajonove v delo evropske komisije

Foto: Pixabay, EU

Da se nekateri politiki zelo trudijo z blatenjem države v tujini je že dolgo časa znano,  pri rušenju vlade pa očitno ne izbirajo sredstev. Evropska poslanka Romana Tomc je pri takšnem početju razkrinkala kolegico Tanjo Fajon, ki naj bi se vmešavala v delo evropske komisije, ki je pred časom obiskala Slovenijo.

Očitno je Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije, vpletena v pripravo poročila. Njen asistent pa je na dokumentu pustil sledi. Že dolgo je jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na vlado! Razkrinkani!” je na twitterju zapisala Romana Tomc in pripela dokument, na kateri je zapisano ime Jureta Tanka, sicer asistenta Tanje Fajon.

Ker evropska poslanka in predsednica stranke SD Tanja Fajon ni bila članica omenjene komisije pod vodstvom Sophie in ‘t Velt, ki je v Sloveniji preverjala stanje vladavine prava in svobode medijev, ne bi smela biti vpletena v komunikacijo omenjene komisije, tako kot tudi ne njeni asistenti. Iz fotografije, ki jo je objavila Tomčeva je razvidno, da je v komunikacijo posegel tudi njen asistent Jure Tanko. Kako bo to pojasnila Fajonova?