Vlomilci na Goriškem niso počivali: DELOVNA NEDELJA

Foto: Pixabay

Tokratni vikend je bil za vlomilce in tatove na Goriškem deloven. Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Ajdovščini ter v naselju Malovše. V Novi Gorici sta izginili kolesi.

V času odsotnosti stanovalcev je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v Ajdovščini. Po doslej zbranih podatkih je v stanovanje vstopil skozi garažno okno. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo. V nedeljo popoldne so policisti obravnavali tudi poskus vloma v stanovanjsko hišo v naselju Malovše. Po prvih zbranih podatkih je nepridiprav skušal z neznanim predmetom vlomiti skozi okno v pritličju stanovanjske hiše. Na oknu je nastala poškodba, v notranjost pa storilcu ni uspelo vstopiti.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V Novi Gorici so policisti obravnavali krajo dveh koles. Iz kleti je izginilo kolo znamke bottechia, srebrno črne barve, letnik 2006, vredno 200 evrov. Včeraj je brez kolesa ostal tudi obiskovalec nakupovalnega centra v Novi Gorici. Neznanec si je prilastil cestno kolo, zelene barve, staro približno 19 let, vredno 150 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave v vseh primerih podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.