Vlomi v Solkanu, Novi Gorici in Ajdovščini: ORODJE, DENAR IN TABLETKE

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Policisti so v ponedeljek obravnavali vlome v delavnico v Solkanu, trgovino v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici ter v kombi v Ajdovščini.

Trgovino v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata v času od sobotnega popoldneva do prijave kaznivega dejanja policiji. Storilec je ukradel nekaj gotovine in prodajne izdelke (različne tabletke) v skupni vrednosti okrog 800 evrov.

Neznani storilec je vlomil skozi garažna vrata delavnice poleg stanovanjske hiše v Solkanu in ukradel več kosov gradbenega orodja v vrednosti približno 1.500 evrov škode.

Ajdovski policisti pa so v ponedeljek obravnavali tatvino orodja iz manjšega kombija v Ajdovščini. Iz notranjosti kombija je neznanec ukradel več kosov različnega gradbenega in drugega orodja; agregat, kotno brusilko, udarni kladivi, vrtalni stroj, baterijski vrtalni stroj. Gospodarsko družbo z območja Ajdovščine je storilec po prvih ocenah oškodoval za približno14.000 evrov.

Foto: FB Slovenska policija

Novogoriški policisti vse tri kazenske primere še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.