Vloma v ajdovski občini: KJE STA STARODOBNIKA?

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Policisti so obravnavali vlom v naselju Cesta, kjer si je neznanec zgolj ogledoval notranje prostore stanovanjske hiše ter v Črničah, kjer si je nepridiprav iz garaže prilastil starodobni motorni kolesi.

V naselju Cesta je neznanec vlomil skozi stranska vrata stanovanjske hiše, pregledal notranje prostore in zatem odšel, ne da bi si karkoli prilastil. Zaradi vloma je povzročil za okrog 800 evrov škode. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Foto: FB Slovenska policija

V soboto so policisti obravnavali tatvino dveh starodobnih motornih koles v Črničah. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v času odsotnosti stanovalcev razbil okno na lesenih vratih garaže in zatem vstopil v notranjost objekta. Ukradel je starodobni motorni kolesi znamke NSU 251 OSL, letnik 1940, črne barve, z registrsko številko GO AS-29 in neregistriran starodobnik znamke NSU dirkalne verzije. Oškodovancu je povzročil za približno 15.000 evrov škode, poškodoval pa je tudi garažna vrata. Po zaključku preiskave bodo ajdovski policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.