Vlom v Kromberku: ODNESLI NEKAJ DESET TELEVIZORJEV

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Pretekli konec tedna so neznanci vlomili v prostore gospodarske družbe v Kromberku in ukradli nekaj deset televizijskih sprejemnikov. Podjetju so povzročili za nekaj deset tisoč evrov materialne škode, sporočajo iz novogoriške policijske uprave.

Okoliščine kaznivega dejanja policisti in novogoriški kriminalisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanci so med petkom in današnjo prijavo dogodka policiji vlomili skozi okno v skladišče podjetja v Kromberku in iz njega ukradli televizijske sprejemnike. Točna višina materialne škode bo znana po opravljeni inveturi, po prvih ocenah pa škoda znaša nekaj deset tisoč evrov.

Foto: FB Slovenska policija

Na policiji svetujejo občanom, da v primeru izvršenih tatvin in vlomov v gospodarske in druge objekte, stanovanjske hiše, stanovanja ali motorna vozila nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113. Prav tako naj zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja, do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo. Prav tako občane pozivajo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. Vse tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na že omenjene številke policije. Občani lahko policistom pomagajo pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušajo zapomniti čim več podatkov o storilcu, kot so njegov videz, smer bega ter prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.