Viva želi preseliti igralniški salon v Vrtojbo: PAQUITO DRIVE OUT

Foto: Pixabay

Svetniki občine Šempeter-Vrtojba na včerajšnji seji niso dali soglasja k opravljanju igralniške dejavnosti na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba družbi Viva, ki je želela preseliti igralniški salon iz Volčje Drage in poleg zgraditi hotel.

Za podelitev pozitivnega mnenja k podelitvi koncesije, ki jo bo vlada družbi izdala ali ne,  je glasovalo sedem svetnikov, osem pa jih je soglasju nasprotovalo.

Problem je, ker je v bližini že igralnica Drive In v lasti Hita. Slednji načrtuje v objekt dodatno investirati že v tem letu. Popravili bodo sedanjo prometno ureditev, samo igralnico pa dogradili in nadgradili ter uredili prenočišča.

Foto: FB Občina Šempeter-Vrtojba

Viva ima igralnico Paquito v Volčji Dragi. Ker je tamkajšnja stavba neprimerna in dotrajana, širiti pa se zaradi lokacije sredi kraja ne morejo, si želijo selitve drugam. Kupili so zemljišče ob nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu v Vrtojbi, kjer bi radi zgradili hotel z igralnico.

Na seji so bili predstavniki Hita, medtem ko predstavnikov družbe Viva ni bilo. Županu Občine Šempeter-Vrtojba Milanu Turku so pred sejo sporočili, da s svojo prisotnostjo ne želijo pritiskati na svetnike, da bi ti podprli njihovo investicijo.

Janez Mlakar, predsednik uprave družbe Hit je svetnikom predstavil načrte in predloge novih investicij na območju šempetrsko-vrtojbenske občine. Že v prihodnjih letih naj bi poskrbeli za obnovo območja nekdanjega podjetja ABK, kjer naj bi uredili del površin za razvoj športnega turizma na Goriškem.

Uredništvo