Vipavski Agroind v roke Avstrijcev: AGROMIB ZA 2,4 MILIJONA

Foto: Pixabay

Stečajni upravitelj Agroinda Andrej Perdan je na dražbi prodal celotno premoženje Agroinda avstrijski družbi Agromib, sicer edinemu dražitelju. Prodan je bil po izklicni ceni 2,4 milijona evrov. Novi lastniki napovedujejo nova vlaganja, najprej v odkup letošnjega grozdja.

Družbo Agromib je konec letošnjega junija ustanovilo avstrijsko podjetje MIB Management MGBH iz Gradca in je njen stoodstotni lastnik.
Foto: Pixabay

Neuradno naj bi za nakup vipavske družbe vladalo veliko zanimanja doma in v tujini, varščino pa je zanimivo vplačalo le avstrijsko podjetje Agromib,  katerega direktor Michael Blaschitz  verjame v uspešno zgodbo. Poudaril je, da v Vipavsko dolino prihajajo za daljše obdobje in ne le kratkoročno. Kupec Agroinda vipavska vina pozna, saj se tudi sam ukvarja z vinogradništvom in vinarstvom. Lani je v Vipavski dolini odkupil nekaj grozdja in bil z njegovo kakovostjo zelo zadovoljen. Izkazal se je kot dober in hiter plačnik.

Na dražbi je bil prisoten tudi ajdovski župan Tadej Beočanin, a le kot javnost, saj ajdovski in vipavski občini ni uspelo ustanoviti konzorcija za nakup, kot sta ga napovedovali.