Vipavska trgatev 2019: RAZGLASITEV ŽUPANOVEGA VINA

Foto: Pixabay

Sinoči se je z akustičnim koncertom Vlada Kreslina in violinista Iztoka Cergola v atriju Lanthierijevega dvorca začel osrednji del Vipavske trgatve 2019. Jutri razglasitev županovega vina.

Danes bodo na svoj račun prišli športniki. Na sporedu bo 24. kolesarski vzpon na Nanos, ki ga prireja kolesarski klub Utrip. V Vipavi se bo odvijal tudi enajsti “Vipavski vjlb” s tekmami v balvanskem plezanju ter z bogatim spremljevalnim dogajanjem. Zvečer bosta nastopili zasedbi Skalp in Big Foot Mama.

Foto: Pixanay

Nedeljsko dogajanje, ki ga bosta popestrila Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, bo v znamenju vina in druge lokalne ponudbe. Popoldne se bo v parku pred Lanthierijevim dvorcem odvijal mali festival vipavskih vin, na katerem se bo predstavilo več kot 20 vinarjev iz vipavske občine. Pred občinsko stavbo bo Vipavska tržnica, na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši. Predvidoma ob 19. uri bodo ob nagovoru vipavskega župana Gorana Kodelje razglasili županovo vino.

Foto: Pixabay

Letošnje ocenjevanje vin je vodila mednarodna komisija. Za odličja in naziv so se potegovala vina belih vipavskih zvrsti, ki jim želijo tukajšnji vinarji in turistični delavci dvigniti prepoznavnost in ugled.