Vipavska dolina turistična kolesarska destinacija

Foto: Pixabay

Vipavska dolina vse bolj postaja turistična kolesarska destinacija, v katero želijo privabiti vse vrste kolesarjev. Temu je namenjen tudi nov kolesarski dogodek VVO 365° – Vipava Valley outdoor 365°, ki bo ta konec tedna združil skoraj vse možne kolesarske aktivnosti v dolini.

Prireditev bo potekala med 24. in 26. junijem. Gre za prvi dogodek, kjer so združeni vsi tipi kolesarjenja, od spusta z gorskimi kolesi prek vožnje po pumptracku do vodenih kolesarskih izletov po stranskih poteh. Kot napoveduje nosilec in idejni vodja prireditve VVO 365° Aleksander Mladovan, vrhunec večdnevnega dogajanja predstavlja nočna vožnja pod žarometi na največjem zemeljskem pumptracku v Sloveniji ob Kampu Lijak.

Foto: Facebook – Pumptrack Lijak

Vipavska dolina po epidemiji spet privablja večje število turistov, med katerimi so tudi adrenalinski navdušenci, predvsem pa kolesarji in pohodniki. Poleg tujih se vračajo tudi slovenski gostje. Številni so jo obiskali ob uporabi turističnih bonov, pojasnjuje direktorica Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk, ki poudarja pomen pumptracka, ki zaokroža celotno ponudbo za kolesarje v Vipavski dolini. Zemeljski pumptrack je namenjen vsem generacijam kolesarjev od petih let dalje, za vožnjo po njem pa je potrebno tudi posebno kolo. Mladovan obljublja, da bodo taka kolesa od prihodnje sezone dalje na voljo za izposojo tudi v Kampu Lijak.