Vipavska dolina med Top 10 destinacijami: VINO IN PUSTOLOVŠČINE

Foto: Denis Čuk

Lonely Planet, ena največjih medijskih hiš na svetu s področja potovalnega založništva in popotniških vodnikov je na seznam Lonely Planet’s Best in Europe 2018 Top 10 Destination Vipavsko dolino uvrstila na deveto mesto. Ta neodkrita dolina je primerna za ljubitelje vina in pustolovščin, njene lepote pa je najbolje odkrivati s pomočjo lokalno vodenih kolesarskih tur, so zapisali v obrazložitvi.

Kot je zapisala ena izmed urednic Lonely Planet Jessica Cole, je Vipavska dolina odličen primer skritega dragulja v osrčju Evrope. Gre za privlačno področje, ki nudi odlična kulinarična doživetja, vznemirljive avanturistične aktivnosti in čudovito pokrajino, ki se nahaja nedaleč od glavnega mesta Ljubljana.

Foto: ung.si

Na lestvici Top 10 Destination so se znašle regije Emilija-Romanja v Italiji, Kantabrija v Španiji, Frizija na Nizozemskem, Kosovo, francoska Provansa, škotsko mesto Dundee, grški Mali Kikladi ter mesti Vilna v Litvi in Tirana v Albaniji.

Tokratni Lonely Planet’s Best in Europe je šesta izvedba projekta, v okviru katerega popotniški strokovnjaki izberejo najbolj vznemirljive, izstopajoče in obetavne destinacije, ki so spregledane. Z njim želijo popotnike opozoriti na skrite zaklade kot alternativo obiskom popularnih in pogosto s turisti preobremenjenih destinacij.

Uredništvo