Včeraj v Sloveniji rekordnih 356 okužb: 8 V GORIŠKI REGIJI

Foto: Pixabay

V torek so v Sloveniji opravili 3.998 testov na okužbo z novim koronavirusom, 356 jih je bilo pozitivnih, kar ob največjem številu dnevnih testov predstavlja nov rekord. Delež pozitivnih testov je bil 9,1 odstotka. Glede na podatke vlade včeraj ni umrl noben bolnik s covidom-19. Osem novih primerov okužbe so zabeležili v šestih občinah Goriške regije.

V bolnišnicah zdravijo 122 bolnikov, kar je največ doslej. Intenzivno zdravljenje jih potrebuje 22, na ventilatorju jih je osem, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Doslej so v Sloveniji potrdili 7.120 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 160 bolnikov s covidom-19.

Foto: Sledilnik covida-19 – Prirast potrjenih okužb v Sloveniji po dnevih

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi okoli 2.420 aktivno okuženih. Največ, 410, jih je v Ljubljani, kjer so v torek potrdili tudi največ novih primerov okužb, in sicer 60. Včeraj so nove primere okužbe potrdili v več kot sto občinah. Med temi jih je tudi 6 iz Goriške regije; znova so tri primere zabeležili v Tolminu, po enega pa v občinah Nova Gorica, Ajdovščina, Šempeter-Vrtojba, Vipava in Cerkno.

Foto: Sledilnik covida-19 – Včerajšnje nove okužbe po slovenskih občinah

Podatki sledilnika tudi kažejo, da so v torek potrdili 16 okužb med zaposlenimi v zdravstvu, šest med zaposlenimi v domovih za starejše, medtem ko med oskrbovanci domov za starejše niso potrdili nobene okužbe.