Včeraj v Sloveniji rekordnih 137 okužb: ŠTIRJE BOLNIKI UMRLI

Foto: Pixabay

V četrtek so Sloveniji opravili 3.557 testov na okužbo z novim koronavirusom, kar je največ doslej, in pri tem potrdili rekordnih 137 okužb. Umrli so štirje bolniki s covidom-19. Po eno novo okužbo so zabeležili tudi v občinah Nova Gorica, Ajdovščina in Tolmin.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v državi trenutno aktivno okuženih 1.116 ljudi. V bolnišnicah se trenutno zdravi 67 bolnikov s covidom-19, 11 jih potrebuje intenzivno zdravljenje, 9 jih diha s pomočjo ventilatorja. V četrtek so v domačo oskrbo odpustili tri bolnike.

Foto: Facebook Vlada RS

Okužbe z novim koronavirusom so v četrtek potrdili v 64 občinah. Kar 37 primerov so odkrili v Ljubljani, kjer je 232 aktivnih okužb, po pet v Kranju in Kamniku, po štiri pa v Šmarju pri Jelšah in Mariboru, kjer je trenutno okuženih 108 občanov. Po tri primere so potrdili v sedmih občinah, po dve pa v osmih. Tri nove primere so potrdili v Goriški regiji in sicer v občinah Nova Gorica (skupaj doslej 29, 7 aktivnih okužb), Ajdovščina (skupaj 21, 6 aktivnih okužb) in Tolmin (skupaj 7, dve aktivni okužbi).

Foto: vipavskadolina.si

Včeraj je bilo potrjenih 18 okužb med zaposlenimi v zdravstvu, dve med zaposlenimi v domovih za starejše dve in devet med oskrbovanci domov. Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 4.195 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 140 bolnikov s covidom-19.