Včeraj v Sloveniji kar 21 novih primerov s koronavirusom: OKUŽBE IZ TUJINE

Foto: Pixabay

V sredo so v Sloveniji ob 1.198 testiranjih potrdili 21 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnici se je zdravilo devet bolnikov s covidom-19, nihče od njih ni potreboval intenzivne nege, prav tako niso nikogar odpustili v domačo oskrbo, obvešča vlada RS.

V začetku okužbe z novim koronavirusom se simptomi kažejo kot prehladno obolenje, lahko so prisotne bolečine v mišicah in driska. Zelo značilen simptom je izguba voha, kar okužbo s koronavirusom ločuje od drugih okužb dihal. Po kakem tednu od okužbe se pri nekaterih bolnikih virus preseli na pljuča, razvije se pljučnica, oseba težko diha, pojasnjuje infektologinja in vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović.

Foto: Arhiv Bojana Beović

Doslej so v Sloveniji potrdili skupno 1634 okužb. Velik del novih okužb še vedno prihaja iz tujine, čeprav imamo tudi širjenje po državi iz neprepoznanih virov, je za oddajo Svetovalni servis na Radiu Slovenije pojasnila Bojana Beović in opozorila: “Ti, ki okužbo prinesejo od drugod, povzročijo dodatne primere pri nas, v družini, delovnih okoljih. To je zelo zaskrbljujoče.”