Včeraj v Sloveniji 82 novih okužb s koronavirusom: 9 BOLNIKOV NA VENTILATORJIH

Foto: Pixabay

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 2247 testiranj na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 82 novih okužb, sporoča Vlada RS. Včeraj so tri nove okužbe potrdili v Goriški regiji; po eno so zabeležili v občinah Nova Gorica, Ajdovščina in Cerkno.

V bolnišnici se trenutno zdravi 50 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje, od tega jih devet diha s pomočjo ventilatorja. Eno osebo so iz bolnišnice odpustili, včeraj ni umrl nihče.

Največ okužb so v ponedeljek potrdili v Ljubljani (17) in v Mariboru (11), kažejo podatki NIJZ, ki jih objavlja spletna stran Sledilnik za covid-19. Po tri okužbe so potrdili v občinah Braslovče, Pivka in Domžale, po dve v Kranju, Ilirski Bistrici, Kungoti in Pesnici, po eno okužbo pa v Novi Gorici, Ajdovščini, Cerknem, Celju, Žalcu, Slovenski Bistrici, Kamniku, Medvodah, Igu, Tišini, Turnišču, Jesenicah, Račah-Framu, Slovenskih Konjicah, Škofji Loki, Borovnici, Kopru, Postojni, Kočevju, Gornji Radgoni, Logatcu, Metliki, Šenčurju, Beltincih, Dornavi, Šmartnem ob Paki, Vranskem, Cerknici, Divači, Dobrepolju, Dobrovniku, Izoli, Križevcih, Markovcih, Mozirju in Vitanjah.

Foto: Pixabay

Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 185.220 testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupaj so okužbo potrdili pri 3831 ljudeh. Trenutno je aktivno okuženih 907 oseb, zaradi covida-19 je v Sloveniji doslej umrlo 135 bolnikov.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je bilo tudi včeraj največ okužb potrjenih med delovno aktivnim prebivalstvom: 19 okužb so potrdili v starostni skupini 45-54, 18 v starostni skupini 35-44, 15 okužb v starostni skupini 25-34, 13 pa v starostni skupini 55-64. Osem okužb je bilo potrjenih v starostni skupini 75-84, sedem med starimi od 15 do 24 let, po eno okužbo so potrdili tudi v starostni skupini 5-14 in med starejšimi od 85.