Včeraj v Sloveniji 397 novih okužb: UKREPI IZ TRETJEGA SVEŽNJA

Foto: ML

V ponedeljek so v Sloveniji ob 3.308 testih potrdili 397 okužb z novim koronavirusom ter še eno pri Slovencu v tujini. To pomeni, da je bilo pozitivnih 12 odstotkov testiranih. Včeraj so umrli štirje bolniki s covidom-19. V Goriški regiji so zabeležili 11 novih okužb.

V bolnišnicah se zdravi 180 ljudi s covidom-19, od tega 32 na intenzivni negi. Iz bolnišnic je bilo odpuščenih 18 ljudi, poroča vlada RS.

Vir: Facebook Vlada RS
Foto: Twitter Jelko Kacin

Število okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh znaša 179. Po besedah vladinega govorca za covid-19 Jelka Kacina, so izpolnjeni vsi pogoji za sprejemanje ukrepov iz tretjega svežnja, o katerih bo vlada odločala na sredini seji. Že danes naj bi se sestala vlada v krizni sestavi skupaj s svetovalno skupino ministrstva za zdravje. Sestanek bo namenjen usklajevanju posameznih ukrepov pred sredino sejo.

Včeraj so v Goriški regiji odkrili 11 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Tri so zabeležili v Idriji, po dve v Tolminu in Ajdovščini, po eno pa v občinah Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica in Bovec.

Vir: NIJZ – Včerajšnje okužbe po občinah

Tretji sveženj med možnimi ukrepi predvideva karanteno posameznih občin oz. regij, splošno prepoved obiskov v bolnišnicah in zavodih, zaprtje gostinskih lokalov, zaprtje fitnesov in športnih objektov za amaterje za skupinske športe, pravilo ene stranke pri frizerjih in kozmetičarkah, prepoved prireditev, verskih obredov in porok v posameznih občinah oz. regijah ter zaprtje nenujne zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti. Pri tem ni nujno, da vlada sprejme vse ukrepe, ampak lahko tudi le določene izmed njih.