Včeraj v Goriški regiji le 11 okužb: NAJMANJ V ZADNJIH 7 DNEH

Foto: ML

V nedeljo je bilo v Goriški regiji potrjenih 11 novih okužb z novim koronavirusom, kar je najmanj v zadnjih 7 dneh. Stanje je še naprej zelo resno v Domu upokojencev Gradišče ter v obeh enotah Doma upokojencev Idrija, sporočajo iz Regijskega štaba CZ za severno Primorsko.

V Goriški regiji je bilo včeraj potrjenih le 11 novih primerov okužb in to v 4 občinah: Idrija 4, Nova Gorica 3 ter Ajdovščina in Cerkno po 2 primera.

Največ aktivno okuženih na severnem Primorskem je v mestni občini Nova Gorica in sicer 250, v občini Idrija 153. Slednja ima tudi najvišjo 14-dnevno pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev in sicer 1295. Najmanj aktivno okuženih je v občini Miren-Kostanjevica in sicer 10, sledita občini Kobarid s trinajstimi in Šempeter-Vrtojba s štirinajstimi aktivnimi okužbami.

V bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru je trenutno 45 bolnikov s covid-19, od tega šest na intenzivni enoti, trije pa potrebujejo pomoč respiratorja. V negovalnem oddelku v PB Idrija je v oskrbi 13 ljudi.

Foto: UKC Ljubljana

Iz štaba CZ občine Idrija so sporočili, da je bil danes pripeljan in postavljen (za poslopjem Zdravstvenega doma Idrija) kontejner, namenjen za rdečo cono za paciente s simptomi oziroma sumom na okužbo COVID 19. Kontejner, gre za lastno nabavo, je toplotno izoliran, ogrevan in klimatiziran. Pomoč socialno ogroženim v vipavski občini izvajata Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina in Karitas Vipavske dekanije, sporočajo iz štaba CZ občine Vipava.

Skupno število aktivno okuženih v Goriški regiji je 740. 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev je 627, na državni ravni pa 959. Skupno število doslej okuženih v 13 občinah je 2.653.

Foto: pristan.si

Po doslej znanih podatkih so brez okužb, tako med starostniki kot zaposlenimi, v treh domovih na severnem Primorskem: Domu starejših občanov Ajdovščina, Centru starejših Pristan v Vipavi in Domu upokojencev Podbrdo – enota Tolmin.