Včeraj naj bi potrdili že preko 1.100 okužb: JANŠA POZIVA K STREZNITVI

Foto: e-maribor.si

Zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa, ki se širi vse hitreje, je sinoči ob 21. uri v Sloveniji začela veljati omejitev gibanja, ki bo veljala vsako noč med 21. in 6. uro. Premier Janša je ob tem pozval k streznitvi. Danes naj bi namreč potrdili že več kot 1.100 novih okužb.  

Na dogajanje v Mariboru, kjer naj bi okoli 100 oseb kršilo vladno odločbo in s tem ogrožalo zdravje, se je na Twitterju odzval tudi premier Janez Janša, ki je med drugim opozoril, da se število okuženih z novim koronavirusom povečuje. Včeraj naj bi jih bilo že več kot 1100. “Streznite se,” je pozval Janez Janša.

V poznejšem tvitu je premier dodal, da vsi, ki “se norčujejo iz zelo resne situacije in nasprotujejo nujnim ukrepom za zmanjšanje stikov in posledično okužb” ogrožajo življenja in zdravje. Ob tem je ponovil prepričanje, da so ukrepi nujni.

Mobilna aplikacija za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav je pripomoček, ki vam sporoči, ali ste bili v stiku z okuženo osebo. Z njeno uporabo in upoštevanjem priporočil vsak izmed nas pripomore k obvladovanju širjenja virusa ter varovanju zdravja nas samih, naših bližnjih in celotne družbe. Veliko lahko naredimo Že z naložitvijo in uporabo aplikacije #OstaniZdrav, še posebej če smo okuženi z novim koronavirusom, lahko naredimo veliko pri preprečevanju širjenja koronavirusa.

Vir: gov.si

Včeraj so začeli veljati dodatni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Poleg prepovedi gibanja v nočnem času med 21. in 6. uro, tudi omejitev druženja na največ šest ljudi. Tudi prehajanje med regijami ni več mogoče, ne glede na to, ali je ta na oranžnem ali rdečem seznamu.

Izjeme od prepovedi gibanja v nočnem času so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere, piše v odloku. Zaradi policijske ure sicer delovni čas prilagajajo tudi trgovci, ki so včeraj poslovalnice večinoma zapirali pred 21. uro.