Zaradi nespoštovanja PCT ukrepov ob službo

Foto: Občina Brda, zajem zaslona

54-letni Novogoričan Sandi Valentinčič je bil kot učitelj športne vzgoje na Osnovni šoli Alojza Gradnika v Dobrovem zaposlen 18 let. Zaradi nespoštovanja pogojev PCT je konec oktobra dobil odpoved delovnega razmerja. Nekdanji nogometaš bo pravico iskal na delovnem sodišču.

Ker med poukom Valentinčič ni nosil zaščitne maske, mu je med nadzorom inšpektor naložil kazen v višini 400 evrov, ki jo je Valentinčič zavrnil, ker meni, da za ta ukrep ni zakonske podlage. Pri tem mu je pritrdilo tudi sodišče. Zaradi nenošenja zaščitne maske in ker ravnatelju ni želel dokazovati izpolnjevanja pogojev PCT, mu je vodstvo šole izkazalo opomin pred odpovedjo zaposlitve.

Sodišče bo odločalo kako naprej. Če beremo delovno zakonodajo, potem nisem kršil nobenega zakona, niti pravil v službi, zato menim, da mi je bila vročena odpoved nezakonito,“ pravi Sandi Valentinčič, ki je dobil odpoved zaposlitve iz krivdnega razloga. Meni, da je ravnatelj Uroš Kobal prekoračil pooblastila. Slednji pojasnjuje, da je ravnal odgovorno ter v skladu s trenutno zakonodajo oz. odloki.