Na spletni strani Evropske poslanke Romane Tomc je zaslediti vabilo na konferenco o demografskih izzivih v Sloveniji in EU. Vabilo objavljamo v celoti.

Spoštovani,

Vabim vas na konferenco o demografskih izzivih v Sloveniji in EU, ki se bo pričela 22. marca 2023 ob 9. uri v Hiši EU v Ljubljani. Cilj konference je obuditi razpravo o izzivih na področju demografije, jo fizično umestiti v Slovenijo in določiti temeljne izzive, s katerimi se bomo soočili v prihodnjem desetletju. S podpredsednico Evropske komisije ter komisarko za demokracijo in demografijo, Dubravko Šuico, se bomo osredotočili na vse starostne skupine, ki jim je potrebno prilagoditi ukrepe socialnih politik.

Zakaj pa si prav demografija zasluži še posebno pozornost? Ker časa ne moremo zavrteti nazaj in ima lahko nekaj let, ki jih izgubimo, velike posledice še desetletja. Zakaj je medgeneracijsko sodelovanje tako pomembno nam je pokazala nedavna zdravstvena kriza.

Demografija je naš skupni izziv. Lahko ga rešimo skupaj, v medgeneracijskem sožitju. Mladi so naša prihodnost, starejši naše bogastvo. Za vse je prostor in za vse so odprte možnosti. Potruditi se moramo, da bo to čutiti tudi pri sprejemanju evropskih politik v prihodnosti.

Prijave na spletnem obrazcu https://forms.gle/VokWoV7ZRtTp396L9 sprejemamo do 15.3.2024, lahko pa nam vašo udeležbo sporočite tudi na elektronski naslov: [email protected].

S spoštovanjem,
Romana Tomc, evropska poslanka

 

Spletno uredništvo

Vir: https://www.romanatomc.si/