Mednarodna, dobrodelna, netekmovalna in družabna prireditev Tečem, da pomagam letos praznuje jubilejno – 10. obletnico. Pripravljajo jo podpisane ustanove.

Srečamo se v soboto, 18. maja 2024, med 9. in 11. uro v Športnem parku v Novi Gorici. Prireditev, ki vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču, je primerna za ljudi vseh starosti in ne glede na njihove gibalne omejitve. Ob darovanem prispevku vsak prejme lističe za štetje krogov.

Priporočena donacija je 5 evrov za odrasle, 2 evra za otroke in mladostnike. Prispevate pa lahko tudi z SMS-sporočili s ključno besedo SLEPI (ali SLEPI5) na številko 1919.

Za vsak krog, ki ga bomo pretekli ali prehodili letos, bo podjetje HIT Nova Gorica darovalo Društvu MDSSNG 50 centov.

Vsa sredstva od pretečenih krogov (prispevke udeležencev, donacije prek SMS in donacije podjetja HIT) bodo namenili za strokovno podporo slepim in slabovidnim otrokom, mladostnikom in njihovim družinam.

Na prireditvenem prostoru bodo potekale še druge dejavnosti: tek z zavezanimi očmi, poligon za hojo z belo palico, novogoriški Center za krepitev zdravja pa bo predstavljal svoje programe.

Vabljena tudi druga humanitarna, invalidska in športna društva.

V upanju, da se pridružite, Vas organizatorji prisrčno pozdravljajo!                                                     

DRUŠTVO MDSS NOVA GORICA, LIONS KLUBI SEVERNE PRIMORSKE, MESTNA OBČINA NOVA GORICA, ZDRAVSTVENI DOM NOVA GORICA (Center za krepitev zdravja), JAVNI ZAVOD ZA ŠPORT NOVA GORICA

 

Spletno uredništvo,

Vir: Predsednik Društva MDSS Nova Gorica