V Vipavski križ na praznični koncert Giannia Rijavca

Foto: Osebni arhiv Giannia Rijavca

V nedeljo, 15. avgusta, ko praznujemo Veliki šmaren, se bo ob 19.30, v idiličnem okolju Vipavskega križa, odvijal romantični koncert Giannia Rijavca in godalnega kvarteta.

Gianniju Rijavcu pravijo večni romantik – glasbeni ambasador miru! Zaradi njegove narave so takšne tudi njegove pesmi. Prekrasne balade, ki sežejo do srca. Glasbenik izhaja iz ugledne prosvetno-glasbene družine. Orgle v domači cerkvi na Trnovem pri Gorici so igrali že Giannijev praded, prastric in ded. Glasba je bila Gianniju položena v zibelko. Njegova glasbena pot se je tako začela za domačim več kot dvesto let starim klavirjem. Inštrument mu je prirasel k srcu in postal je nepogrešljiv del njegovih nastopov. Pravzaprav se niti ne spomni kdaj je začel igrati na črno-bele tipke.

Koncerta v Vipavskem križu se veselim iz dveh razlogov. Prvi, ker je Vipavski križ eden izmed biserov Slovenije, pa tudi Evrope. Je poseben idiličen kraj, lepota arhitekture in ima posebno energijo. Drugi, ker se koncerti v času epidemije niso dogajali in je sedanja sprostitev olajšanja za glasbenike in tudi za poslušalce. Kakorkoli, moja glasba z belim klavirjem in godalnim kvartetom paša v okolje, ki ga ponuja Vipavski križ,“ je kratek klepet začel Gianni Rijavec.

Bomo na koncertu lahko prisluhnili tudi novi skladbi Oljkar?

Brez Oljkarja ne gre. Pesem mi je resnično uspela in mislim, da so jo tudi poslušalci zelo dobro sprejeli. Upam, da se bo dokončno zasidrala v naša ušesa. Slovenska popularna glasba potrebuje nove uspešnice sicer ne bo ostalo od glasbe sedanjega časa čisto nič.“

Kakšno je sporočilo, povabilo bralcem našega portala?

Pridite na koncert, da skupaj doživimo lepo poletno romantično noč. 15. avgust je vrhunec poletja in je lep praznik Veliki šmaren.“