V torek v Sloveniji 2.107 okužb: 32-ODSTOTEN DELEŽ POZITIVNIH TESTOV

Foto: e-maribor.si

Včeraj so v Sloveniji opravili 6.579 testiranj in potrdili 2.107 koronavirusnih okužb. Umrlo je 39 oseb s covidom-19. Delež pozitivnih testov na torkovih testiranjih je bil 32-odstoten, kar je za skoraj pet odstotnih točk več kot v ponedeljek. 

V bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1.251 covidnih bolnikov, kar je 33 manj kot dan prej, intenzivno nego jih je potrebovalo 211 oz. sedem več kot v ponedeljek. Iz bolnišnic so jih odpustili 128.

Vir: FB Vlada RS

Danes bo vlada odločala o podaljšanju razglasitve epidemije covida-19, ki jo je sprva razglasila 19. oktobra in jo nato podaljšala še za 30 dni. Prav tako naj bi danes vlada obravnavala predloge omejitvenih ukrepov za praznični čas ter odločala o podaljšanju nekaterih ukrepov, ki jih morajo obravnavati vsak teden.

Vir: FB Vlada RS

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb 1.477, 14-dnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev pa je 1.006, sporoča Vlada RS.

Foto: gov.si – TOMAŽ GANTAR

Minister za zdravje Tomaž Gantar je napovedal, da bodo danes obravnavali predloge ukrepov za praznični čas. Med prazniki zelo verjetno ne bodo odprte trgovine z izjemo živilskih. Ministre za zdravje zagovarja popolno zaprtje države za praznični čas, ki bi bil s stališča gospodarstva tudi najmanj škodljiv. Kot pojasnjuje Gantar, je v prazničnem času veliko podjetij na kolektivnem dopustu, za tiste, ki niso, pa bi želel, da čim bolj izkoristijo možnost za delo od doma, kjer je to mogoče. Na takšen način bi bo ministrovem mnenju poskušali pridobiti “nekaj rezerve za morebiten močan tretji val v januarju”.