V Tolminu se je začel festival Sajeta: PRIHAJA PHILL NIBLOCK

Foto: FB Sajeta

Na sotočju Tolminke in Soče se je včeraj začel festival Sajeta. Zveza MINK iz Tolmina ga pripravlja že 18. leto zapored. Ponudil bo obilo glasbe, multimedijskih projektov, dve razstavi in kar 11 delavnic za kreativno ustvarjanje. Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši.

Foto: FB Sajeta
Na razpis za izbor najboljše fotografije na temo Odmevi iz nevidnih krajin je prispelo 68 fotografij. Posebna komisija jih je za razstavo izbrala 21, tri med njimi pa bodo tudi nagradili. Danes v Kinogledališču Tolmin odpirajo še razstavo video instalacij, ki jo pripravljajo tuji in domači avtorji.

Glasbeni del festivala bo potekal od srede do sobote. Organizatorji vsak festivalski večer ponujajo zanimivega glasbenika. Letos se še posebej veselijo četrtkovega nastopa newyorškega umetnika Philla Niblocka, ki bo predstavil svoj pogled na ustvarjanje sodobne klasične glasbe.

Foto: FB Sajeta

Sajeta postavlja na isti oder tako različne glasbene zvrsti, kot so elektronika, jazz, rock, etno, klasika in eksperimentalna glasba s skupnim imenovalcem kreativnosti. Pester izbor delavnic pripravljajo tudi za otroke, ki bodo združene pod imenom Sajet’ca.

Ob koncu festivala se bodo spomnili tudi lanskega projekta, multimedijskega koncerta avtorja Bratka Bibiča, s katerim so počastili 100-letnico postavitve cerkvice svetega Duha v Javorci. Koncert je bil v neposrednem prenosu predvajan preko svetovnega spleta, v nedeljo pa pripravljajo projekcijo avdio-vizualnega performansa Javorca-Resurekcija.

Uredništvo