V taksiju na Goriškem trije mladi Rusi

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V nedeljo, nekaj po 4. uri zjutraj, so novogoriški policisti na hitri cesti Razdrto – Nova Gorica v bližini Ajdovščine ustavili 36-letnega voznika taksija, državljana Srbije, ki je v avtomobilu prevažal tri ruske državljane, stare 22, 23 in 29 let.

Srbski voznik taksija je nameraval trojico mladih Rusov prepeljati do neposredne bližine državne meje med Slovenijo in Italijo na Goriškem, a so mu novogoriški prometni policisti prekrižali načrte, pojasnjujejo iz PU Nova Gorica.

Trije ruski potniki niso izpolnjevali pogojev za vstop, tranzit ali zadrževanje na območju Slovenije oziroma na schengenskem območju, vsi trije pa so izrazili namero za podajo vloge za azil v Sloveniji.

Po zaključenem postopku so tri ruske državljane odpeljali v azilni dom v Ljubljano, 36-letnega voznika taksija iz Srbije pa so pridržali v policijskih prostorih in ga včeraj s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju je bil izpuščen na prostost. Zoper osumljenca bo potekal redni postopek na pristojnem sodišču. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.