V Sloveniji skoraj 1000 okužb: 109 HOSPITALIZIRANIH

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj so v Sloveniji opravili 1188 testov na novi koronavirus. Potrjenih je bilo 43 primerov okužbe, skupno število okuženih pa se je povzpelo na 977. Včeraj sta umrli dve osebi, tako da se je skupno število smrtnih žrtev zaradi covida-19 v Sloveniji povzpelo na 22.

Testiranje na okužbo z novim koronavirusom se je v Sloveniji začelo 27. januarja. Do dneva pred potrjeno prvo okužbo s koronavirusom, ki je bila potrjena 4. marca, so opravili 313 testiranj na okužbo. Od 4. marca do petka pa so opravili dodatnih 27.109 testiranj.

Število hospitaliziranih bolnikov in bolnikov v intenzivni negi se je v petek povečalo, je opozoril glavni govorec vlade Jelko Kacin. Hospitaliziranih je sedaj 109 bolnikov, v intenzivni negi pa jih je 31. Kot poroča vlada, so včeraj iz bolnišnice odpustili 10 bolnikov.

Foto: Pixabay

Število občin z vsaj enim primerom okužbe s koronavirsuom se je včeraj povzpelo na 138 (v četrtek 135); po dva ali več primerov je bilo v 90 občinah. Najbolj, za osem, je število novih potrjenih okuženih znova poskočilo v Šmarju pri Jelšah, v Ljubljani za pet in v Metliki za štiri.