V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.442 klicev. Med 578 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 121 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju PU Murska Sobota in PU Koper.

Ob 5.44 sta na Partizanski cesti v Sežani trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi ene lažje poškodovane osebe ter odmaknili poškodovani vozili s cestišča.

Ob 14.30 sta na Delavskem mostu v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, reševalci NMP Kranj pa so eno osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.07 sta pri naselju Šmihel pod Nanosom, občina Postojna, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Postojna, ki so jo oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

Ob 15.42 sta v naselju Dolenji Boštanj, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji in poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Sevnica. Reševalci NMP so poškodovano osebo prepeljali v ZD Sevnica.

Ob 18.34 je na cesti Ljutomer–Križevci, občina Križevci, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč vlečni službi ter Policiji.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Murska Sobota in PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 52 tatvin, 31 vlomov, 22 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 4 nasilja v družini, 4 grožnje, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, 1 rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 97 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (30), Rusije (18), Turčije (16).

Spletno uredništvo