V Šempetru je pijan kolesar trčil v žičnato ograjo: OBLEŽAL NEZAVESTEN

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj sta se na severnoprimorskih cestah zgodili nenavadni nesreči kolesarjev. V Šempetru je pijan 42-letnik trčil v žičnato ograjo in obležal nezavesten, na cesti Mangartsko sedlo – Strmec pa je 38-letnemu kolesarju pot prekrižala koza. Odnesel jo je le z odrgninami na hrbtu.

Sinoči, nekaj po 21. uri, je 42-letni kolesar vozil po kolesarski poti iz Šempetra proti Rožni Dolini. Ko je pripeljal v podvoz pod Cesto prekomorskih brigad v Šempetru, je zapeljal levo preko nasprotne kolesarske steze in se zaletel v žičnato ograjo, ki ločuje kolesarsko pot in strugo potoka Vrtojbica. Pri trčenju je izgubil ravnotežje in padel. Nezavesten je obležal na poti. Reševalci so mu nudili zdravniško pomoč in ga prepeljali v šempetrsko bolnišnico. Alkotest je pokazal 0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, tako da mu je bil izdan plačilni nalog.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Med vožnjo z Mangartskega sedla je na cesti Mangartsko sedlo – Strmec 38-letnemu kolesarju z Gorenjske pot prekrižala koza. Trčil je vanjo, padel in se laže poškodoval. Kolesar, ki je nosil zaščitno čelado, je utrpel odrgnine na hrbtu in bil napoten na pregled v bolnišnico.