V Šempetru kolesarka ni upoštevala znaka “stop”, oplazila avtomobil ter padla

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Med vikendom sta se na goriških cestah zgodili prometni nesreči, v katerih sta bila udeležena kolesarka in kolesar, ki sta utrpela lažje poškodbe.

V soboto okrog 14.15 se je prometna nesreča zgodila v Šempetru, kjer je voznica avtomobila peljala po Vrtojbenski cesti iz smeri Vrtojbe proti središču Šempetra. V križišču z ulico Na Pristavi se je z njene desne strani pripeljala starejša voznica kolesa, ki se pri znaku stop ni ustavila in želela zaviti levo na Ulico Nikole Tesle. Kljub temu, da se je voznica z avtomobilom umikala v levo, da bi preprečila trčenje, je kolesarka oplazila desni del avtomobila ter padla po vozišču in utrpela lažje poškodbe. Oskrbeli so jo v šempetrski bolnišnici. Prometni policisti bodo zoper kolesarko uvedli prekrškovni postopek.

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj malo pred 11. uro je 49-letna voznica avtomobila peljala po lokalni cesti v Biljah proti križišču z regionalno cesto. Ko je pripeljala do križišča, se je zaustavila, nato pa zapeljala na prednostno cesto, ne da bi pustila mimo vsa vozila, ki so vozila po njej. V tistem trenutku je z njene desne strani po regionalni cesti pripeljal 59-letni kolesar, ki je v križišču vozil naravnost v smeri Bukovice in z desnim bokom oplazil zadnji del avtomobila. Padel je po vozišču in utrpel lažje poškodbe. Zdravniško pomoč so mu nudili v šempetrski bolnišnici. Zoper povzročiteljico nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.