V rdečih regijah odpovedane maše: VEROUK NA DALJAVO

Foto: franciskani-koper.rkc.si

Po objavi vladnih odlokov v zvezi z novim koronavirusom v uradnem listu bodo slovenski škofje objavili posebna navodila za duhovnike in vernike.

Predvidoma jutri bodo v rdečih statističnih regijah odpovedali vse maše, verouk pa bodo do nadaljnjega izvajali na daljavo. V oranžnih regijah, kamor sodi tudi Goriška bodo maše omejene na deset vernikov, sporočajo iz Slovenske škofovske konference (SŠK).

Tudi škofje z zaskrbljenostjo spremljajo epidemiološki položaj naše države. Vse duhovnike, redovnice in redovnike ter vernike pozivajo, da brez izjeme in dosledno spoštujejo ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Vse vabijo tudi k molitvi za zdravje, za bolnike in konec epidemije.

V oranžnih statističnih regijah se bo verouk redno izvajal do vključno 5. razreda, za višje razrede pa na daljavo, so v izjavi za javnost zapisali v SKŠ.

V rdečih regijah bodo duhovniki lahko vernikom omogočili individualno duhovno oskrbo. To pomeni, da bodo lahko verniki ob določeni uri prišli v cerkev in tam prejeli sveto obhajilo, blagoslov in opravili spoved.