V prvih osmih mesecih Hitova izguba 2,6 milijona evrov: NIŽJA OD PRIČAKOVANJ

Foto: Hit

Zaradi ukrepov ob epidemiji novega koronavirusa so v družbi Hit vse igralnice in hoteli zaprti. Na čakanju na delo je vseh 1.600 zaposlenih, o odpuščanju ne razmišljajo. V prvih osmih mesecih so v Hitu pridelali manjšo izgubo od pričakovanj.

Zaradi spomladanskega zaprtja so v novogoriški družbi pričakovali, da se bo izguba povzpela do 4,6 milijona evrov, a je v prvih osmih mesecih znašala 2,6 milijona evrov, pojasnjuje predsednik uprave Tomaž Repinc: “Bili smo boljši od pričakovanj. Odziv naših gostov v prvih mesecih odpiranja po spomladanskem zaprtju je bil bistveno boljši, kot smo predvidevali.”

Po ponovnem odprtju igralnic po spomladanskem zaprtju so v Hitu zabeležili okrog 20-odstotni upad števila gostov, podobno pričakujejo tudi sedaj.

Foto: MONG – Klemen Miklavič

Novogoriška občina je ob pripravi spomladanskega rebalansa proračuna pričakovala izpad koncesijskih sredstev in tako nov rebalans zaradi tega ne bo potreben, pravi župan novogoriške mestne občine Klemen Miklavič, ki je izpostavil, da občino skrbi predvsem za zaposlene v Hitu, saj želijo ta delovna mesta ohraniti. “V drugi vrsti nas skrbi namenski denar, ki ga občina prejema za opravljanje nekih dejavnosti in razvojnih aktivnosti. To bo bistveno vplivalo na proračun in na izvedbo projektov,” pojasnjuje Klemen Miklavič.

Hitova spletna igralnica deluje v času epidemije celo bolje kot v času, ko so odprte klasične igralnice. Prav tako še vedno dela njihova restavracija v hotelu Sabotin, ki za goste pripravlja obroke, da jih odnesejo s seboj.

V vodstvu družbe pričakujejo, da bodo lahko svoje zabaviščne centre ponovno odprli med 1. in 15. decembrom, pričakovanja pa ostajajo podobna kot po spomladanskem zaprtju zaradi epidemije. “December je poleg avgusta najboljši mesec. Seveda pa je vprašanje, kakšen bo odziv gostov,” meni predsednik Hitove uprave.

Foto: Pixabay

V Hitu o odpuščanjih zaposlenih ne razmišljajo. Ker so prejemnik državne pomoči po protikoronskih ukrepih države, števila zaposlenih ne morejo zmanjševati. “Bojimo se predvsem s kakšnimi omejitvami se bomo srečevali ob ponovnem odpiranju dejavnosti,” dodaja Repinc.