V Prvačini je lokomotiva potiskala avtomobil skoraj 60 metrov: NEUPOŠTEVANJE PREDNOSTI

Foto: Gasilska enota Nova Gorica

Kot smo že poročali, sta zjutraj, nekaj po 8. uri, na nezavarovanem železniškem prehodu v Prvačini trčila tovorna lokomotiva in osebni avtomobil. Policijska uprava Nova Gorica je razkrila podrobnosti nesreče.

Huje poškodovanega 33-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je ostal ukleščen v vozilu, so iz zmečkane pločevine rešili gasilci, reševalci pa so mu nudili prvo pomoč. Odpeljali so ga v šempetrsko bolnišnico, od tam pa s helikopterjem v UKC Ljubljana.

Voznik avtomobila, znamke hyundai, je vozil po lokalni cesti proti naselju Prvačina. Pri prehodu nezavarovanega prehoda čez železniško progo ni upošteval pravil prednosti. V tistem trenutku je z njegove desne strani iz Sežane proti Novi Gorici pripeljala tovorna lokomotiva, ki jo je vozil 53-letni strojevodja s pomočnikom. Vlak je s prednjim delom trčil v desni bok avtomobila in ga po trčenju potiskal še skoraj 60 metrov. Zatem je osebno vozilo odbilo desno pod železniško progo, kjer se je ustavilo v jarku, sporočajo s PU Nova Gorica.

Foto: FB Slovenska vojska

Tovorna lokomotiva se je na tirih zaustavila po slabih 105 metrih. Osebno vozilo je bilo popolnoma uničeno. Voznik avtomobila je po nesreči hudo poškodovan ostal ukleščen v vozilu, s tehničnim posegom so ga rešili gasilci. Poškodovanca s sumom zloma medenice so na kraju zdravniško oskrbeli reševalci in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, zatem pa z vojaškim helikopterjem v ljubljanski UKC.

Prometni policisti bodo 33-letnemu povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog zaradi kršitve pravil cestnega prometa in obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.