V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.849 klicev. Med 724 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 181 prometnih nesreč, 76 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 152 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 26 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 9.57 se je v naselju Brezje pri Poljčanah, občina Poljčane, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznico iz vozila, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator in postavili vozilo nazaj na kolesa. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so poškodovanko prepeljali v UKC Maribor.

Ob 11.28 so na štajerski avtocesti med Blagovico in tunelom Podmilj v smeri Maribora, občina Lukovica, trčili dve osebni in tovorno vozilo. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na enem vozilu. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 13.47 se je v predoru Markovec, občina Koper, osebno vozilo zaletelo v odstavno nišo predora. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP odpeljali v SB Izola.

Ob 14.54 sta v naselju Tenetiše, občina Kranj, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Kranj, usmerjali promet, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 16.16 je v Podnanosu, občina Vipava, padel motorist in se poškodoval. Gasilci GRC Ajdovščina so nudili pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina, zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Motorista so prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 16.45 sta na Goriški cesti v Kobaridu trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci PGD Kobarid so nudili pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP Tolmin, zavarovali kraj dogodka in pomagali policiji. Poškodovanega kolesarja so oskrbeli reševalci na kraju dogodka.

Ob 17.00 sta na avtocesti med Razdrtim in Postojno, občina Postojna, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so zavarovali mesto nesreče in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Postojna so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka.

Ob 21.36 sta na Tržaški cesti na Vrhniki trčila osebno vozilo in skuter. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanega voznika skuterja so oskrbeli reševalci NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 19 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, 1 rop ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 195 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 168 na območju PU Novo mesto, 26 na območju PU Koper in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (112), Maroka (29) in Bangladeša (7).

Spletno uredništvo