V Plavah odprli prenovljeni most čez Sočo: SANACIJA PO 72 LETIH

Foto: mzi.gov.si - Otvoritev obnovljenega mostu v Plavah

Na krajši slovesnosti je včeraj minister za infrastrukturo Peter Gašperšič uradno »odprl« prenovljeni most čez reko Sočo v Plavah, ki povezuje Posočje z Goriškimi brdi. Kasneje je predal namenu še novo krožišče v centru Dobrovega, ki je nadomestilo zelo nevarno križišče.

Investicijo obnove mostu je vodila Direkcija RS za infrastrukturo, katere vrednost del je okrog 600.000 evrov. Kanalska občina je dodala okrog 200.000 evrov.

Foto: mzi.gov.si – Most v Plavah znova povezuje Posočje z Goriškimi brdi

Most čez Sočo v Plavah, ki je bil nazadnje obnovljen že daljnega leta 1945, je v primerjavi s prejšnjim širši in nekoliko dvignjen, da bi se izognili morebitnim poplavam. Na novo so urejena križišča, pločniki, kolesarska steza in javna razsvetljava. V notranjosti so tudi cevi za vodovod in kanalizacijo.

Minister Gašperšič je povedal, da letos namenjajo okrog 1,4 milijona evrov v različna sanacijska dela in novogradnjo cestne infrastrukture v kanalski občini.  Večina tega denarja, okrog 800.000 evrov, bo po ministrovih besedah namenjenih za modernizacijo cest, preostalih 600.000 evrov pa za premostitvene projekte, rekonstrukcije cest in izgradnjo obvoznic.

Foto: mzi.gov.si – Otvoritev krožišča v Dobrovem

V Dobrovem v Goriških brdih so namenu predali novo krožišče. Briška občina je skupaj z investicijo direkcije za infrastrukturo uredila tudi okolico in trg pred občinsko stavbo. Celotna investicija je vredna okrog 700.000 evrov. Stroške sta si polovično delili direkcija in občina.

V občini Brda, v Gonjačah, bodo v kratkem začeli gradnjo še enega velikega krožišča. Investicija ocenjujejo na dva milijona evrov. Občina bo na tem območju uredila komunalno opremo ter lokalne ceste, ki bodo priključene na novo krožišče. Za občinski del investicije, ki naj bi bila pretežno izvedena v prihodnjem letu, bo briška občina namenila 120.000 evrov

Uredništvo