V petek v Sloveniji znova preko 100 okužb : DVE V NOVI GORICI

Foto: ML

Včeraj so v Sloveniji opravili kar 3.191 na novi koronavirus, kar je največ doslej v enem dnevu, potrdili pa so 105 okužb. Dva nova primera so zabeležili tudi v novogoriški občini, skupaj doslej 24.

Še drugi dan zapored je število okužb preseglo stotico, v četrtek so jih namreč potrdili rekordnih 108. V petek ni bilo smrtnih žrtev bolnikov covidom-19. Bolnišnično zdravljenje potrebuje 26 oseb, od tega pet intenzivno nego, je na Facebooku objavila Vlada RS.

Foto: Twitter Vlada RS

V petek so nove primere okužb potrdili v 49 občinah. Največ primerov in sicer 21 so jih odkrili v ljubljanski občini, osem v Braslovčah, sedem v Mariboru, šest v Kranju, štiri v Kamniku. Po tri nove okužbe so zabeležili v Rogaški Slatini in Pivki, po dve v Novi Gorici (tri osebe so aktivno okužene), Šentjurju, Slovenski Bistrici, Trebnjem, Murski Soboti, Škofljici, Medvodah, Vojniku in na Ptuju, po eno pa v občinah Hrastnik, Metlika, Celje, Velenje, Koper, Novo Mesto, Domžale, Slovenj Gradec, Litija, Horjul, Postojna, Jesenice, Ravne na Koroškem, Žalec, Trbovlje, Piran, Zagorje ob Savi, Lenart, Brežice, Mengeš, Kočevje, Ivančna Gorica, Puconci, Ormož, Gornja Radona, Polzela, Turnišče, Preddvor, Sodražica, Log – Dragomer, Rače – Fram in Rečica ob Savinji.

Foto: Twitter Vlada RS

Včeraj je bilo največ, 26 okužb v starostni skupini med 45 in 54 let. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je aktivnih okužb v državi trenutno 769. Doslej so v Sloveniji potrdili 3.603 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 135 bolnikov s covidom-19.