V Orehovljah je zagorela streha: UNIČEVAL OSE, ZANETIL POŽAR

Foto: Pixabay

Pri prekrivanju strehe je včeraj na Predmeji delavcu padel tram na glavo, pri kraju Reka v občini Cerkno je s ceste zdrsnil nemški motorist. V Orehovljah je zagorelo na stanovanjski hiši, na parkirišču v Novi Gorici se je vnela armaturna plošča osebnega avtomobila, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

V kraju Predmeja v občini Ajdovščina je delavcu pri prekrivanju strehe padel lesen tram na glavo in ga poškodoval. Posredovali so reševalci NMP Ajdovščina, gasilci PGD Col in dežurna ekipa za reševanje v gorah. S helikopterjem SV je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Pri kraju Reka v občini Cerkno prišlo do zdrsa nemškega motorista, ki si je v nesreči poškodoval ključnico. Pomagali so mu gasilci PGD Idrija ter reševalci ZD Idrija, ki so ga odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem in policistom ter opravili odvoz motornega kolesa.

Gasilci PGD Kostanjevica in JZ GRD GE Nova Gorica so v kraju Orehovlje v občini Miren-Kostanjevica pogasili dimniški požar na stanovanjski hiši. Požar je nastal, ko je lastnik skušal v tuljavi z ognjem uničiti veliko osje gnezdo. Ogenj se je razširil po lesenih tramovih ob dimniku. Gasilci so morali odrezati kvadratni meter lesenega stropa ter razbiti zunanjo fasado, da so lahko požar v celoti pogasili.

Ob 10.10 so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica posredovali v Cankarjevi ulici v Novi Gorici, kjer je zagorela armaturna plošča osebnega vozila. Gasilci so požar pogasili in na vozilu odklopili akumulator.