V novogoriški Marini tudi pranje denarja: 22 MILIJONOV V ŠTIRIH LETIH

Foto: Marina SC

Glavni osumljenci zlorabe prostitucije v novogoriškem klubu Marina so so bili ovadeni tudi za pranje denarja. S kaznivimi dejanji naj bi se na bančne račune steklo kar 22 milijonov evrov.

Nacionalni preiskovalni urad je končal preiskavo, ki se nanaša na pranje denarja in ovadil več ljudi, ki so osumljeni skoraj 40 različnih kaznivih dejanj. Poleg pranja denarja tudi ponarejanja listin, poroča spletna stran 24ur.

Osumljenci naj bi s ponarejenimi listinami in fiktivnimi dokumenti prikrivali izvor denarja, ga prenakazovali na račune različnih povezanih družb doma in v tujini, predvsem pa prikazovali, da so bili milijoni pridobljeni na zakonit način. Na bančne račune družbe, ki je vodila poslovanje kluba Marina, naj bi se v dobrih štirih letih steklo kar 22 milijonov evrov. Po mnenju preiskovalcev in tožilcev celotni izkupiček predstavlja protipravno premoženjsko korist. Povezane družbe naj bi si tudi fiktivno posojale denar, tudi v zneskih višjih od 500.000 evrov.

Pranja denarja so neuradno osumljeni Sergej Racman, Jože Kojc, Dejan Šurbek in drugi. Sojenje zaradi kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo, že poteka na koprskem sodišču. Racman še čaka na postopke izročitve v Kanadi, kjer so ga avgusta prijeli, ker je bila za njim razpisana mednarodna tiralica.

Foto: Pixabay

Specializirano državno tožilstvo je zaradi zlorabe prostitucije spisalo kar 400 strani dolgo obtožnico zoper 18 različnih ljudi, ki naj bi bili povezani v zgodbi kluba Marina na Ajševici, kjer naj bi svoje usluge nudilo več kot 400 prostitutk.