V novogoriškem pokritem bazenu zaplavali prvi plavalci

Foto: Mateja Pelikan (FB MONG)

Kot je bilo napovedano, so se danes odprla vrata novega zimskega bazena v Novi Gorici. V njem so zaplavali prvi plavalci, najbolj pa so se ga razveselili najmlajši.

Med tednom bo zimski bazen obratoval od 10. do 22. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 8. do 20. ure. Cena za odrasle za triurno uporabo bazena znaša 6,5 evra, za vstopnico za otroke pa bo treba odšteti 3,5 evra. Uporabnikom bodo na voljo tudi kuponske vstopnice s popusti.

Na današnjem odprtju so bazen, ki bo lahko sprejel do 273 oseb, preizkusili otroci iz male šole plavanja iz Vrtca Šempas, obiskali pa so ga tudi starejši občani, med njimi članice Društva za osteoporozo Nova Gorica, ki ga nameravajo redno koristiti.

Z današnjim odprtjem se je začelo trimesečno poskusno obratovanje pokritega bazena, s katerim bo upravljal Javni zavod za šport Nova Gorica.

Poleg velikega bazena velikosti 20,5 metra krat 25,03 metra bo plavalcem na voljo tudi manjši bazen, velikosti štiri krat 8,5 metra, globine 80 centimetrov in z višjo temperaturo vode. Slednji bo namenjen neplavalcem in razgibavanju. Posebnost novega bazena je dvižno dno, s katerim se globina bazena spreminja iz nič do dveh metrov globine, kar bo omogočalo različne aktivnosti.

Foto: Mateja Pelikan (FB MONG)

Zimskim bazen bo povezan z letnim. Vhod bo skupen, prav tako garderobe in tuši. Skupna recepcija za celoten bazenski kompleks se nahaja v pritlični avli, kjer bodo sprejemali obiskovalce obeh bazenov.