Začetek prazničnega dogajanja v mestu vrtnic: LUČKE IN DRSALIŠČE

Foto: ML

S prižigom lučk in odprtjem drsališča se je včeraj začelo praznično dogajanje v Novi Gorici. Vse do 6. januarja bodo lahko obiskovalci v središču mesta obiskali tudi tržnico domačih dobrot in izdelkov, knjižni sejem Knjige pod jelkami in koncertno dogajanje v ogrevanem šotoru pred mestno hišo.

Drsanje bo na Bevkovem trgu potekalo do 6. januarja. Pod arkadami novogoriške mestne hiše se bo odvijala tržnica domačih dobrot in izdelkov. Obiskati jo bo mogoče 12., 19., 21. in 28. decembra med 9. in 15. uro. Na njej se bodo predstavili lokalni ponudniki pridelkov in izdelkov s ponudbo lokalno pridelanega sadja in zelenjave ter domačih kmečkih dobrot in izdelkov domače obrti. V ogrevanem šotoru pred mestno hišo bo 19. decembra vrata odprl knjižni sejem Knjige pod jelkami. Trajal bo do 22. decembra. Spremljevalni program bo obsegal predstavitve knjig in pogovore z avtorji, glasbeni program ter delavnice za otroke.

Mestna Občina Nova Gorica letošnje prireditve organizira skupaj z Mladinskim centrom Nova Gorica, Društvom humanistov Goriške in skupino ponudnikov lokalnih izdelkov in pridelkov Pridne roke.

Foto: ML

Od 26. decembra se bodo v Novi Gorici odvijali številni koncerti, ki pa bodo večinoma plačljivi. Izjema bo silvestrski večer, na katerem bodo nastopili Čuki. V mestu vrtnic se bodo predstavili še Vlado Kreslin z Beltinško bando in Malimi bogovi, Parni valjak, Rok’n’band in Zmelkoow, Novi fosili s klapo Skala in Darjo Gajšek, Trije tenorji Classico z gostom Slavkom Ivančičem, DJ-ji Ney, Riki, Janko in Mitch.